Οδός Γ 1, ΒΙ.ΠΕ Ηρακλείου 71601 info@highdro.gr 2810316588
Επικοινωνήστε μαζί μας >
Water Treatment
ΝΟΣΟΣ ΤΗΣ
ΛΕΓΙΟΝΕΛΛΑΣ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ιδανικές συνθήκες πολλαπλασιασμού της λεγιονέλλας παρουσιάζονται στα δίκτυα διανομής νερού και ειδικότερα στο δίκτυο διακίνησης ζεστού νερού. Η παρουσία οργανικών και ανόργανων ουσιών καθώς και μικροοργανισμών στο νερό ευνοεί τη δημιουργία αποικιών στην εσωτερική επιφάνεια των σωληνώσεων. Το πλήθος των αποικιών αυξάνεται σχηματίζοντας μία μεμβράνη η οποία είναι εστία πιθανής μόλυνσης των δικτύων διανομής νερού απελευθερώνοντας συνεχώς μικροοργανισμούς στο πόσιμο νερό. Το πρόβλημα σχηματισμού της μεμβράνης γίνεται εντονότερο κυρίως σε μεγάλα κτίρια με πολύπλοκο και εκτεταμένο σύστημα σωληνώσεων.

Το βακτήριο της λεγιονέλλας αναπτύσσεται στα επιφανειακά νερά, στο καθαρό νερό όπως επίσης και στο απεσταγμένο νερό.

Νέοι τρόποι αντιμετώπισης της λεγιονέλλας

  • Χρήση διοξειδίου του χλωρίου DUOZON 100L

  • Η χρήση διοξειδίου του χλωρίου DUOZON 100L προσφέρει μία αποτελεσματική και συνάμα οικονομική λύση στην καταπολέμηση της λεγιονέλλας. Η δράση του απολυμαντικού μέσου βασίζεται στη χρήση σταθεροποιημένου διοξειδίου του χλωρίου.

  • Παραγωγή διοξειδίου του χλωρίου OXIPERM PRO

  • Το σύστημα είναι ιδανικό σε εφαρμογές για την καταπολέμηση μικροβίων και παθογόνων μικροοργανισμών όπως και για την καταπολέμηση της νόσου της λεγιονέλλας. Το σύστημα μπορεί να εγκατασταθεί σε περιορισμένους χώρους και θα πρέπει απαραίτητα να εξασφαλίζεται η πρόσβαση στην πρόσοψη του συστήματος για τη σωστή λειτουργία και συντήρηση. Η στιβαρή σχεδίαση του εξασφαλίζει υψηλή λειτουργική αξιοπιστία και χαμηλό κόστος συντήρησης, επιπλέον το σύστημα ελέγχου προσφέρει απλή και φιλική προς το χρήστη λειτουργία για ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών απολύμανσης πόσιμου νερού.


    Δείτε το PDF